Dones amb els seus fills amb malnutrició en un hospital d'Hodeida (Reuters)
Dones amb els seus fills amb malnutrició en un hospital d'Hodeida (Reuters)
Hodeida

El govern del Iemen i els rebels, disposats a negociar, però els combats continuen

Tot i les crides per aconseguir la pau, les forces governamentals, liderades per la coalició de l'Aràbia Saudita, han llançat atacs aeris

RedaccióActualitzat

Continua el foc creuat entre el govern del Iemen i els rebels houthis. Els atacs, a la ciutat portuària Hodeida, arriben quan no han passat ni 24 hores després de l'anunci que totes dues parts estarien disposades a seure en una taula de negociació. Segons avança Reuters, la coalició liderada per l'Aràbia Saudita ha llançat més de 10 atacs aeris.

Les Nacions Unides han organitzat unes negociacions de pau a Suècia per posar fi a una guerra que fa quatre anys que dura. Durant tot el dia, les forces houthis, amb l'Iran al capdavant, havien fet una crida perquè les seves milícies aturessin els bombardejos aeris amb la condició que els seus rivals també respectessin l'alto el foc.

La guerra al Iemen provoca la pitjor catàstrofe humanitària que hi ha actualment al món i l'ONG Oxfam Intermón alerta que, si la situació no millora, es viurà l'episodi de fam més gran dels últims 100 anys.

400.000 nens de menys de 5 anys pateixen malnutrició aguda. En alguns casos, aquests nens s'alimenten només de pa des de fa dos anys. A més, també hi ha escassetat d'aigua potable. 3 de cada 4 desplaçats per la guerra del Iemen són dones amb nens.

ARXIVAT A:
Drets humansAràbia Saudita
Anar al contingut