El president congolès, Denis Sassou Nguesso
Brazzaville

El govern del Congo ordena el tall de les telecomunicacions per les eleccions presidencials de diumenge

El govern de Denis Sassou Nguesso justifica el tall d'internet i de la recepció del senyal de ràdio internacional per evitar la filtració anticipada dels resultats electorals

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior del Congo ha demanat per escrit als principals operadors de telecomunicacions del país que demà diumenge tallin totes les comunicacions, Internet, la recepció de senyals de ràdio internacionals i els SMS. Argumenten raons de seguretat nacional.

El país fa eleccions presidencials i el govern de Denis Sassou Nguesso vol assegurar-se amb aquell tall de les telecomunicacions que s'evitarà la publicació il·legal avançada dels resultats dels comicis.

L'oposició ha criticat aquesta decisió i tem que sigui una maniobra del govern per impedir la feina dels observadors internacionals que vetllaran pel desenvolupament de la jornada electoral.

El president Sassou Nguesso, de 73 anys, espera mantenir-se una legislatura més al capdavant del país. Ha ocupat la presidència del Congo durant gairebé 33 anys en dos períodes, del 1979 al 1992 i des de 2009 fins a l'actualitat.

La candidatura de Sassou Nguesso ha estat possible per un canvi en la Constitució, que fins l'any passat vetava la presidència a les persones majors de 70 anys. El president congolès va força un canvi legislatiu que l'oposició qualifica de "cop d'estat constitucional".

No és la primera vegada que el govern del Congo decideix tallar les comunicacions internes al país. El mes d'octubre del 2015, abans d'una manifestació de l'oposició, el Congo va quedar sense rebre el senyal de ràdio internacional, sense internet ni servei de missatgeria als mòbils.

Anar al contingut