Barcelona

El govern defensa l'emissió de bons, que estaran al mercat en un màxim de 15 dies

El govern ha inscrit dins la normalitat l'emissió de bons per finançar la Generalitat. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, n'ha parlat i ha anunciat que els bons estaran al mercat en un termini de 10 o 15 dies. Capdevila ha retret al líder de l'oposició, Artur Mas, les crítiques a aquesta iniciativa mentre que ERC i ICV han fet pinya i també han defensat l'emissió de deute públic per a particulars.

Actualitzat
La consellera Carme Capdevila ha defensat l'emissió de bons per finançar la Generalitat. Ho ha fet en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha circumscrit dins la més estricta normalitat l'emissió de deute públic, una mesura que té precedents. 

Aquesta emissió serà per valor d'entre 1.000 i 1.200 milions d'euros i, segona ha anunciat la consellera, estarà al mercat en un termini d'entre 10 o 15 dies. Capdevila ha dit que el conseller d'Economia, Antoni Castells, en donarà més detalls. De moment el que se sap sobre aquests bons per a particulars és que seran a un interès molt atractiu: un 4,75%, a un termini d'un any.

Polèmica entre el tripartit i l'oposició

La consellera d'Acció Social ha retret a l'oposició les crítiques a aquesta iniciativa, sobretot les del líder de CiU, Artur Mas. Capdevila considera irresponsable les paraules de Mas, qui va dir que l'emissió de bons provava que la Generalitat estava "pelada". Capdevila ha respost que aquestes paraules "poden generar desconfiança respecte a una pràctica que és una pràctica habitual".

ERC i ICV han fet pinya i també han defensat la mesura. L'ecosocialista Joan Herrera insisteix que és positiu fer partícips els ciutadans de l'emissió de deute en un moment difícil mentre que el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, assegura que la mesura ha estat inevitable i s'ha mostrat convençut que els ciutadans ho interpretaran com una decisió responsable.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut