Mogadiscio

El govern de Somàlia manifesta el seu suport a l'atac aeri dels EUA

El president del govern de transició somali, Abdullahi Yusuf Ahmed, ha defensat l'atac aeri llançat pels EUA al sud de Somàlia com una solució correcta en la lluita contra el terrorisme. Fonts governamentals somalis no han pogut quantificar la xifra de morts en l'atac, però asseguren que han estat moltes i han considerat que l'operació ha estat un èxit.

Actualitzat
"Les persones que van perpetrar els atacs a les ambaixades dels EUA a Kènia i Tanzània eren allà, així que els nord-americans tenien el dret de fer aquest atac aeri sobre alguns membres d'Al-Qaeda", ha defensat Yusuf en una roda de premsa. I ha afegit: "Ha estat una acció correcta".

El bombardeig, que oficialment s'ha considerat un èxit, ha estat la primera operació militar nord-americana a Somàlia des de l'octubre del 1993, quan van morir divuit soldats que formaven part d'una operació de pau de les Nacions Unides.

"No sabem exactament quantes persones han mort en l'atac, però definitivament han estat moltes", ha aclarit un portaveu governamental, que ha afegit que la majoria eren combatents islamistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut