Soraya Sáenz de Santamaría en roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Soraya Sáenz de Santamaría en roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Madrid

El govern de Rajoy recorre al Constitucional l'euro per recepta i les taxes judicials que s'apliquen a Catalunya

L'executiu del PP considera que suposa gravar dues vegades una mateixa circumstància i per tant vulnera la igualtat dels espanyols. Demana a l'alt tribunal que suspengui de forma cautelar l'aplicació de les dues mesures.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol presentarà dos nous recursos d'inconstitucionalitat a mesures catalanes. La portaveu de l'executiu Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat que recorreran davant del Tribunal Constitucional l'euro per recepta i les taxes judicials que va impulsar la Generalitat. Segons Sáenz de Santamaría, el cobrament d'un euro per recepta mèdica que s'aplica a Catalunya vulnera la igualtat dels espanyols perquè suposa pagar dos cops per un mateix concepte l'adquisició de medicaments.

El govern espanyol considera que aquestes dues normes vulneren competències exclusives de l'estat espanyol, a més de crear desigualtat amb la població d'altres comunitats autònomes.

La vicepresidenta del govern ha argumentat que el recurs s'ha hagut d'interposar després que no hi hagi hagut acord amb el govern d'Artur Mas durant les negociacions que s'han mantingut des que les taxes es van posar en marxa.

Els recursos al Constitucional s'han presentat amb caràcter d'urgència i s'ha demanat a l'alt tribunal que suspengui la mesura de forma automàtica si els admet a tràmit mentre, no hi hagi una sentència.

Anar al contingut