Barcelona

El govern de Rajoy no sabia que Mas aplicava un "tancament de caixes transitori"

El govern de Mariano Rajoy ha fet el seu primer Consell de Ministres i la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, s'ha estrenat com a portaveu de l'executiu. En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu ha dit que no sabia res de la decisió de la Generalitat de no pagar temporalment les liquidacions de la seguretat social i l'IRPF a l'Estat.

RedaccióActualitzat
El nou govern espanyol desconeixia el que ahir va revelar el conseller Mas-Colell al Parlament de Catalunya, que la Generalitat està aplicant un "tancament de caixes transitori" pactat amb el govern de Zapatero, que consisteix a endarrerir el pagament de les cotitzacions socials a l'Estat.

Preguntada per aquesta qüestió, en la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres del govern de Mariano Rajoy, la portaveu de l'executiu espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, ha dit que en el traspàs de poders no se'ls va comunicar aquest mesura i s'ha mostrat confiada que sigui temporal.

Sáenz de Santamaría ha desitjat que aquesta situació sigui "puntual i no generalitzada" i ha anunciat que la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha començat a treballar, juntament amb el seu equip, per afrontar aquesta qüestió.

La vicepresidenta del govern ha apuntat que totes les administracions que pateixen "problemes com a conseqüència d'una caiguda d'ingressos" han de "treballar juntes". Per Sáenz de Santamaría, és important que les administracions portin a terme mesures d'austeritat i eficiència i ha indicat que el pagament de tributs o cotitzacions "és una obligació de qualsevol ocupador", de manera que tothom ho ha de complir.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut