Palma

El govern de les illes Balears retira la medalla d'or a Iñaki Urdangarin

La persona distingida no pot estar condemnada per cap cas delictiu, i l'ex-duc de Palma compleix 5 anys i 10 mesos de presó

Actualitzat

El govern balear ha acordat, aquest divendres, retirar definitivament la medalla d'or de la comunitat autònoma a Iñaki Urdangarin.

El procés per retirar la distinció al cunyat del rei va començar el 15 de juny, quan el Consell de Govern balear va acordar iniciar el tràmit.

El decret que regula les medalles d'or de les illes Balears estableix que la persona distingida no pot estar condemnada per cap cas delictiu.

Iñaki Urdangarin està condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó pels delictes de malversació, prevaricació, frau, dos delictes fiscals i tràfic d'influències.

 

 

El procediment que es va seguir va ser donar audiència al representant legal d'Urdangarin perquè presentés les al·legacions pertinents al cas, i com que no en va presentar cap, s'ha decidit retirar la distinció.

El govern de Jaume Matas va concedir la medalla a Iñaki Urdangarin el 1998 i la presidenta balear Francina Armengol l'hi ha derogat aquest divendres.

 

 

Ara, la decisió es notificarà a l'advocat de l'ex-duc de Palma, Mario Pascual Vives, o es comunicarà directament a Iñaki Urdangarin a la presó de Brieva, a Àvila, on compleix condemna.

 

ARXIVAT A:
UrdangarinIlles BalearsMonarquia
Anar al contingut