Phnom Penh

El govern de Cambodja revisa a la baixa el balanç de víctimes en l'allau i les deixa en 347

Les autoritats de Cambodja han revisat a la baixa el balanç de víctimes mortals en l'estampida que hi va haver dilluns passat en un pont de la capital, Phnom Penh, a l'illa de Diamant, on se celebrava la Festa Anual de l'Aigua. Després d'haver comptabilitzat 456 morts en un informe preliminar, el govern cambotjà parla ara de 347 morts i 395 ferits.

Actualitzat
Segons les autoritats cambodjanes, el primer balanç havia tingut en compte les dades donades pels hospitals i de diverses administracions provincials, i en alguns casos s'havia comptat dues vegades la mateixa víctima mortal.

Tot plegat, coincidint amb la celebració d'una cerimònia presidida pel primer ministre del país, Hun Sen, per homenatjar les víctimes. De fet, són molts els dits que assenyalen com a últim responsable precisament Hun Sen. I és que la tragèdia deixa molts interrogants, com ara per què es va deixar que tantes persones circulessin per un espai tan reduït.

Segons un primer informe elaborat per les autoritats del país, el pont estava dissenyat per balancejar-se. El moviment, però, va sorprendre els milers de persones que hi havia. Algunes haurien pensat que el pont s'esfondrava, i això hauria desencadenat el pànic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut