Iraq

El govern de Bagdad anuncia la mort del líder d'Al-Qaeda a l'Iraq

El govern de Bagdad ha anunciat la mort del líder d'Al-Qaeda a l'Iraq, Abu Ayyub al-Masri. Segons ha informat la televisió estatal Al-Iraqiya, Al-Masri hauria estat abatut en una operació conjunta de les forces iraquianes i nord-americanes a Al-Nibai, uns trenta quilòmetres al nord de Bagdad. Al-Masri es va erigir en el líder d'Al-Qaeda a l'Iraq després de la mort d'Abu Mussab al-Zarqawi, el juny de l'any passat. De moment els EUA no ho han confirmat, i un grup vinculat a Al-Qaeda, anomenat Estat Islàmic a l'Iraq, ho ha desmentit des de Dubai.

Actualitzat
La televisió estatal es feia ressò d'unes declaracions del portaveu del Ministeri de l'Interior, Abdelkarim Jalaf, assegurant que Al-Masri havia mort aquest dilluns en una localitat a trenta quilòmetres al nord de Bagdad. El mateix Jalaf deixava clar que les informacions de què disposava el seu ministeri s'havien de confirmar, i a hores d'ara encara no s'ha emès cap comunicat oficial confirmant la mort del líder terrorista a l'Iraq.

Ni tan sols els comandaments militars dels Estats Units s'han pronunciat sobre aquest cas, i això que algunes fonts apunten que la mort s'hauria produït arran d'una operació conjunta duta a terme per les forces iraquianes i nord-americanes. En qualsevol cas, tampoc es descarta que la mort s'hagi produït com a conseqüència de batalles internes entre grups terroristes.

Qui s'ha encarregat de mirar de posar fi a les elucubracions ha estat un grup vinculat a Al-Qaeda, anomenat Estat Islàmic a l'Iraq, que assegura que Al-Masri no és mort i que "continua combatent els enemics".
Anar al contingut