José María Aznar
José María Aznar

El govern d'Aznar va donar 150.000 euros en ajudes públiques a la Fundació Francisco Franco

Van ser ajuts de lliure concurrència per fer projectes arxivístics i per conservar i difondre patrimoni documental

RedaccióActualitzat

El govern assegura que la Fundació Francisco Franco no ha rebut "cap subvenció en règim de concessió directa" i només se li van atorgar ajudes públiques entre els anys 2000 i 2003 per valor de 150.841,22 euros, per al desenvolupament de projectes arxivístics i difusió del seu patrimoni documental.

Aquesta és la informació que ha donat l'executiu de Mariano Rajoy als diputats d'En Marea Antón Gómez-Reino i Yolanda Díaz, que van presentar una pregunta al Congrés al gener per saber la quantia d'ajuts públics percebuts per aquesta entitat des de la seva fundació.

A aquesta entitat que honra la memòria del dictador, segons la resposta, si han destinat ajudes per al desenvolupament de projectes arxivístics, concretament per a microfilmacions. Totes elles van ser amb càrrec a les convocatòries anuals de lliure concurrència previstes per a les entitats privades sense ànim de lucre i se li van concedir amb José María Aznar al govern.

Subvencions 2000-2003

En concret, l'any 2000 va rebre 41.080,38 euros, i el 2001, les ajudes van pujar a 42.070,84 euros per a projectes arxivístics i per a conservació i difusió de patrimoni documental.

Tot i això, en els dos anys següents ja no li van donar subvencions per a difusió del patrimoni documental, sinó únicament per als arxius. El 2002 va percebre dues tandes d'ajudes de 23.000 i 18.000 euros respectivament, però al següent la quantitat va baixar considerablement i es va quedar en 26.690 euros.

L'executiu de Rajoy no ha donat cap dada més i, per tant, es dedueix que durant el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ja no es van donar més ajudes i ja no s'han reprès.

En Marea considera un "escàndol" que una fundació que "fa apologia de la dictadura i el feixisme" hagi rebut més de 150.000 euros en subvencions.

 

Anar al contingut