El Goiat perd el collar i ja no queden ossos amb GPS al Pirineu
Ossos al Pirineu
Saragossa

El govern d'Aragó no vol l'os Goiat al seu territori

El govern d'Aragó ha adreçat una carta a la Generalitat per reclamar que Catalunya se'n faci càrrec

RedaccióActualitzat

El govern d'Aragó ha adreçat una carta a la Generalitat per reclamar que Catalunya es faci càrrec de l'os Goiat. En la carta dirigida al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s'expressa el malestar "per la presència d'un animal que consideren depredador i conflictiu".

L'escrit atribueix la presència de Goiat al Pirineu a la política de reintroducció de la Generalitat, i reclama que les autoritats catalanes resolguin el problema.

El conseller en funcions de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d'Aragó, Joaquín Olona, considera que els costos socials i econòmics de la presència dels ossos són desproporcionats i nega que l'Aragó hagi firmat cap col·laboració amb el programa de reintroducció d'ossos.

D'altra banda, el conseller Olona ha advertit que el compromís d'Aragó amb la política de reintroducció d'ossos al qual es refereix la Fundació Os Bru és, únicament, una carta signada per un director general l'any 2013.

Per això, el conseller en funcions de Desenvolupament Rural i Sostenibilitat del Govern d'Aragó, Joaquín Olona, ha dit que "atenent a aquestes circumstàncies, així com al fet que es tracta d'un programa de reintroducció en què no participem ni col·laborem, considero que les autoritats catalanes han de prendre les mesures pertinents que resolguin el problema amb la màxima urgència possible".

Anar al contingut