El conseller Baiget considera que hi ha un greuge comparatiu arran del pacte entre el govern espanyol i el PNB
El conseller Baiget considera que hi ha un greuge comparatiu arran del pacte entre el govern espanyol i el PNB
Barcelona

L'acord PP-PNB per la tarifa elèctrica podria costar 200 milions a empreses catalanes

El conseller Jordi Baiget demana per carta al ministre Álvaro Nadal que les reduccions tarifàries de l'electricitat, previstes en els pressupostos, s'estenguin a totes les empreses

RedaccióActualitzat

Els canvis a les tarifes energètiques, que s'han previst als pressupostos de l'Estat i que afecten les empreses, continuen aixecant crítiques. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha enviat una carta al ministre d'Energia, Álvaro Nadal, demanant que siguin totes les empreses les que es beneficiïn de les reduccions tarifàries en el subministrament elèctric, indiferentment dels quilovolts de la línia de tensió. El pacte entre el govern espanyol i el PNB limita els canvis a unes condicions tècniques que perjudiquen la competitivitat de les empreses catalanes.

El govern espanyol preveu una reforma de la normativa que beneficiaria només les empreses que estan connectades a les xarxes de més tensió -fins a 36 quilovolts-. Això, segons Baiget, provocaria una situació de desigualtat competitiva, perquè a Catalunya una bona part de les empreses es proveeixen amb xarxes de tensió inferior -de 25 a 30 quilovolts-, a les quals no se'ls redueixen les tarifes.

En aquest mateix sentit, cinc patronals catalanes, entre les quals CECOT, van acusar l'Estat de penalitzar la indústria catalana. Calculen que els canvis tarifaris discriminarien més de 3.200 empreses i suposarien un sobrecost de 200 milions d'euros per a les empreses de Catalunya.

Anar al contingut