El govern compra 14 milions de mascaretes per a la població i la primera serà gratis
Les mascaretes es recolliran a les farmàcies amb la targeta sanitària (ACN)

El govern compra 14 milions de mascaretes per a la població i la primera serà gratuïta

Les distribuiran les farmàcies i caldrà recollir-la amb la targeta sanitària

RedaccióActualitzat

El govern de la Generalitat ha anunciat una comanda de 14 milions de mascaretes per distribuir des de les farmàcies a la població en general.

Segons el govern, les primeres 100.000 ja es podran anar a recollir dimarts que ve. Amb la targeta es preveu que cada ciutadà podrà retirar dues mascaretes.

Les mascaretes s'han encarregat a la multinacional alemanya Hartmann, especialitzada en el sector de la salut, amb seu a Mataró.

 

La seu de l'empresa Hartman, a Mataró
La seu de l'empresa Hartmann, a Mataró

 

Les fabricarà el proveïdor de Hartmann a la Xina: es tracta de mascaretes quirúrgiques de la classe 2 que ja han passat l'auditoria del grup alemany i també els controls de la Unió Europea.

A l'hora de recollir-les, caldrà portar la targeta sanitària, i la primera serà gratuïta, segons ha explicat la consellera de Presidència, Meritxell Budó:

"Hem fet una comanda de 14 milions de mascaretes. Dimarts arribaran les primeres 100.000 a les oficines de farmàcia. La voluntat és que la primera mascareta sigui gratuïta per a tothom."

 

Per recollir les mascaretes a les farmàcies serà necessària la targeta sanitària
Per recollir les mascaretes a les farmàcies serà necessària la targeta sanitària

 

La mesura es pren en previsió que una part dels treballadors tornin a la feina dimarts i augmenti la possibilitat de contagis. És per això que la consellera ha afegit:

"Demanaríem que tots els que encara puguin quedar-se a casa fent teletreball o confinats s'esperin a les properes setmanes per prioritzar que les primeres 100.000 mascaretes siguin pels que sí o sí han d'anar a partir de dimarts a treballar."

I és que el govern considera que tothom que surti al carrer ho ha de fer amb mascareta i guants per mantenir la màxima prevenció al contagi per coronavirus.

 

Procés de fabricació de mascaretes protectores
Procés de fabricació de mascaretes protectores

 

Les mascaretes, element important en el desconfinament

Tot i que l'OMS per ara no en recomana l'ús general, els governs català i espanyol han admès que tindran un paper destacat quan acabi el confinament. La setmana passada, el Departament d'Interior va recomanar que, a l'hora de sortir de casa, es portés una mascareta o algun tipus de protecció que tapi la boca i el nas.

Fa temps que és missió impossible poder comprar mascaretes a les farmàcies, perquè estan exhaurides. Els col·legis de farmacèutics havien demanat, un cop hi hagués estoc, poder distribuir mascaretes quirúrgiques de forma controlada i regulada per garantir que la ciutadania en tingui en el retorn a la feina.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut