Els professionals sanitaris demanen que se'ls retorni el poder adquisitiu d'abans de les retallades

El govern compensarà els sanitaris amb 45 milions, tot i l'oposició dels sindicats

UGT i CCOO demanen que no es facin servir els diners d'un fons que va destinat a treballadors públics de tots els sectors

Actualitzat

El govern tirarà endavant la gratificació anunciada per als 45.000 sanitaris, personal de residències i altres empleats públics malgrat l'oposició dels sindicats.

L'executiu vol dedicar a aquesta mesura 45 milions d'euros que surten d'uns fons addicionals que es paguen cada any a tots els treballadors públics, per la qual cosa els representants dels treballadors creuen que no correspon desviar-los a uns col·lectius determinats.

 

 

Mil euros per empleat

Si es repartissin de manera lineal aquests diners als sanitaris, equivaldrien a mil euros bruts per a cada treballador.

El sindicat Metges de Catalunya ja va reclamar que l'esforç dels sanitaris ha anat més enllà de l'obligació laboral i que calia compensar "aquesta sobrecàrrega demolidora".

Amb el que no estan d'acord ni UGT ni CCOO és amb el fet que els diners surtin d'aquest fons, que va destinat per a tots els empleats públics i no només per als del sector sanitari.

 

Retallades injustes

Aquest diumenge, professionals de diversos centres sanitaris catalans van reclamar el retorn del 5% del sou que se'ls va retallar el 2010 com a conseqüència de la crisi econòmica. No demanen un premi per l'esforç, si no que se'ls reconegui la pèrdua adquisitiva de fa més de 10 anys.

Països com Bèlgica també han acordat retribuir el personal sanitari i els farmacèutics amb una prima de 1.500 euros per la seva important tasca en la contenció de la Covid-19.

.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut