Boles de formigó davant de l'accès a l'escola Bressol Ciutat de Mallorca (CCMA/Emili Casellas)
Barcelona

El govern Colau rectifica i treu les boles de formigó de davant d'una escola a Nou Barris

Les boles de davant de l'escola d'infantil i primària Palma de Mallorca eren perquè els nens hi juguessin, però han rebut moltes crítiques pels problemes de mobilitat que podrien provocar

Actualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha decidit retirar les boles de formigó de davant l'Escola Palma de Mallorca, al districte de Nou Barris, i estudiarà on reubicar-les després que alguns ciutadans i partits de l'oposició n'hagin criticat la instal·lació.

Fonts municipals han explicat que la ubicació d'aquests elements "no és la més adequada", tot i que han afegit que se n'han "col·locat en molts centres i estan funcionant correctament". Encara queden set boles davant de l'accés a l'escola bressol, al carrer de Deià, paral·lel al passeig de la Ciutat de Mallorca, d'on ja han estat retirades.

L'objectiu d'aquests elements de formigó davant de l'escola d'infantil i primària era convidar al joc espontani i pacificar la zona, però han rebut moltes crítiques, sobretot pels problemes d'accessibilitat que podien provocar.

Des d'ERC, el portaveu del grup municipal, Jordi Coronas, ha criticat el que considera un nou "nyap urbanístic", i el portaveu de Junts al districte de Nou Barris, Adrià Ventura, ha denunciat que "podria ser un escull no menor per a les persones amb mobilitat reduïda i, especialment, per a les persones cegues".

El grup municipal de Junts ha registrat una bateria de preguntes sobre la instal·lació d'aquests elements urbans.

Junts també ha demanat informació sobre la inversió total que ha suposat la intervenció en els entorns i al pati de l'Escola Palma de Mallorca, i concretament el cost de la compra i col·locació de les boles de formigó.

Segons la informació pública de l'actuació urbanística, el cost previst és de 177.675,26 euros.

ARXIVAT A:
Ajuntament de BarcelonaUrbanisme
Anar al contingut