Madrid

El govern central avalarà els crèdits interbancaris amb 100.000 milions més el 2009

El secretari d'Estat d'Economia, David Vegara, ha anunciat que el govern espanyol avalarà els crèdits interbancaris amb 100.000 milions d'euros més l'any vinent. Segons Vegara, el govern treballa "intensament" per enllestir tots els aspectes legals que han de permetre lliurar els avals "com més aviat millor", i ha afegit que a la UE "hi ha un cert consens" sobre la comissió que han de pagar els bancs per aquesta garantia, sense especificar-ne cap xifra.

Actualitzat
Per afavorir que els diners arribin a les empreses i a les famílies, Vegara ha dit que la compra d'actius donarà prioritat a les entitats que facin un esforç més gran en aquesta direcció.

En primer lloc, les entitats participaran en una subhasta "competitiva" convocada pel Tresor, de manera que la possibilitat de vendre els seus actius serà més alta com més gran sigui la rendibilitat que ofereixin.

A partir d'aquí, participaran en una subhasta "no competitiva" en què, sobre la base del tipus d'interès que surti de la subhasta prèvia, les entitats que hagin augmentat el crèdit, i en la proporció amb què ho hagin fet, "tindran un accés privilegiat i directe als tipus d'interès més avantatjosos".

Vegara ha insistit que aquestes mesures són "estrictament temporals" i que en cap cas "es faran més subhastes a partir del desembre del 2009".

Posats a fer previsions, el secretari d'Estat d'Economia ha pronosticat que la inflació tancarà l'any més a prop del 3 que del 3,5%, a l'entorn d'un punt i mig percentual respecte del nivell actual, que és del 4,5%.
Anar al contingut