Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Madrid

El govern central adverteix Catalunya que no revisarà els traspassos ja acordats

El govern espanyol ha comunicat a l'executiu català que els traspassos de competències ja acordats no es poden reobrir per tornar a negociar el seu contingut o el seu finançament en una reunió en la qual han acordat que en les pròximes setmanes es fixaran les prioritats per abordar noves transferències. El vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, s'ha reunit durant una hora i mitja amb la vicepresidenta catalana, Joana Ortega, que ha insistit que Catalunya no acceptarà cap traspàs que no vingui acompanyat dels recursos econòmics necessaris.

Actualitzat
Chaves i Ortega han acordat que durant març i abril hi haurà reunions per fixar quins traspassos són prioritaris per a la Generalitat i per establir un calendari "raonable", de manera que algunes transferències puguin realitzar-se al llarg del 2011.

El vicepresident tercer ha garantit a Ortega que quan el govern adopti mesures que afectin qüestions amb competències que depenguin de comunitats autònomes o ajuntaments, i que suposin una minva dels seus ingressos o un increment de les seves despeses, ho comunicarà i ho acordarà prèviament amb les esmentades administracions, evitant així queixes com les que hi ha hagut després de l'anunci de rebaixar un 5% les tarifes dels trens de rodalia.

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura que hi ha voluntat per part de l'executiu central d'avançar en el traspàs dels aeroports secundaris: el de Girona i Reus.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut