Barcelona

El govern català impedirà que els maltractadors puguin heretar de les seves víctimes

El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat el projecte de llei del llibre quart del Codi Civil, que regula les successions i les herències. La principal novetat del codi és que impedirà que un cònjuge maltractador pugui heretar. La nova legislació catalana considera els maltractadors indignes de poder-se beneficiar de la mort de la persona que han agredit.

Actualitzat

En els tres primers trimestres del 2006, a Catalunya, van arribar als jutjats uns 4.800 casos de violència de gènere. De tots aquests judicis en van sortir 3.300 condemnes, 2.100 a ciutadans de nacionalitat espanyola i 1.200 a estrangers. És a aquests condemnats a qui podria afectar el projecte de llei que ha aprovat el govern de la Generalitat, dins la reforma del Codi Civil de Catalunya, en relació amb les successions.

La intenció és que la violència de gènere es consideri el que en termes judicials s'anomena "cas d'indignitat per succeir en parella". A efectes pràctics això vol dir que el cònjuge no podria heretar en el cas que hi hagués una sentència ferma per violència de gènere.

Un cop aquest projecte de llei estigui aprovat pel Parlament, afectarà no només els casos en què s'hagi produït un assassinat, sinó també els que es demostri que només ho han intentat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut