Barcelona

El govern català es reuneix amb el magnat Sheldon Adelson pel projecte Eurovegas

Reunió envoltada de secretisme sobre el projecte Eurovegas aquest dimarts al Palau de la Generalitat. El multimilionari nord-americà Sheldon Adelson s'ha reunit amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers Andreu Mas-Colell i Lluís Recoder per temptejar les possibilitats de construir un macrocomplex del joc als voltants de Barcelona. El govern veu bé el projecte perquè diu, textualment, que encaixa amb la marca Barcelona.

RedaccióActualitzat
El magnat del joc Sheldon Adelson s'ha desplaçat fins a Barcelona per reunir-se amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i els consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell, i Territori, Lluís Recoder. A la reunió també hi han estat presents empresaris catalans, com el president de Mango, Isak Andic, i Carles Vilarrubí.

L'empresari busca una ubicació a Europa per construir un macrocomplex del joc, i Barcelona és una de les alternatives que s'estan estudiant. La Generalitat no amaga l'interès en el projecte, tot i que Adelson posa algunes condicions problemàtiques, com que se suspengui la llei antitabac, entre d'altres.

En la trobada d'aquest dimarts, Adelson i el president de la Generalitat van visitar alguns dels terrenys del Baix Llobregat proposats pel govern per construir-hi l'Eurovegas. Ho van fer acompanyats d'empresaris catalans, segons ha confirmat avui el conseller Lluís Recoder. Els terrenys estarien situats a tocar del mar i de l'aeroport i també del port, entre els estanys del Remolar i de la Murtra, uns terrenys que pertanyen sobretot al Barça, que mai no hi ha pogut fer res per les restriccions de caràcter mediambiental. La proximitat de l'aeroport també limitaria l'altura màxima dels edificis que s'hi poden construir, cosa que pot representar un inconvenient per al projecte de grans gratacels de l'inversor nord-americà.

Fonts de l'executiu asseguren que el magnat tenia decidit, fa uns mesos, que el projecte anés a Madrid, i ara dubta entre la capital d'Espanya i Barcelona, però admeten que Madrid té avantatge. El govern hauria constatat que el complex va més enllà de l'oci i que hi tindria molt pes el turisme de negocis.

La Generalitat hauria ofert diversos emplaçaments, però totes les mirades apunten al Prat de Llobregat, pel seu enclavament estratègic, a tocar de l'aeroport i del port. El municipi, a més, disposa del terreny necessari, tot i que l'alcalde va manifestar fa uns dies la seva oposició al projecte. Des d'alguns sectors s'adverteix que el complex no pot venir a qualsevol preu.

Madrid és una altra de les ciutats que aspiren a acollir el projecte Eurovegas. De fet, aquest dimarts, la presidenta de la comunitat, Esperanza Aguirre, s'ha mostrat confiada que finalment es construeixi a la capital de l'Estat.

Segons ha revelat avui un exalt càrrec del govern tripartit, fa quatre anys la Generalitat va desestimar aquest projecte.

Aquest projecte suposaria una inversió de 17.000 milions d'euros. Aguirre ha dit que ja sabia que Adelson visitava Catalunya, però ha recordat que en els últims sis anys ella s'hi ha reunit "més de cinc vegades".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut