Dos joves turistes al balcó d'un hotel de Mallorca
Palma

El govern britànic vol acabar amb el balcòning a Mallorca

Posa en marxa una campanya amb els riscos que corren els joves que salten pel balcó

Actualitzat

Fer balcòning --saltar de balcó a balcó o a la piscina d'hotels i apartaments-- combinat amb alcohol pot tenir un final tràgic. Per prevenir-ho, el govern britànic ha posat en marxa una campanya amb un metge espanyol com a protagonista.

És el metge Juan José Segura, que n'explica les conseqüències. Aporta la seva experiència, que li ha permès elaborar un perfil molt afinat.

"El 95% eren homes, el 95% havien consumit alcohol, un  30% altres drogues... Tenim: home jove, del nord d'Europa, sobretot de les Illes Britàniques, en turisme de festa, que consumeix substàncies, alcohol i altres drogues i pren decisions dolentes. El 'balcòning' és la punta de l'iceberg del que veiem. També tenim accidents de trànsit, atropellaments, baralles de bar... I tot ve del mateix: algú que beu més del  compte actua com no ho acostuma a fer, i això té unes conseqüències greus."

 

 

El servei de cirurgia de l'Hospital de Son Espases ha tractat uns 50 casos en tres anys, un augment d'ingressos per politraumetismes, sobretot els mesos d'estiu, per això  la necessitat de destinar-hi serveis i formació.

Xavier González, cap servei Cirurgia Son Espases, expica que els professionals necessiten formació:

"Amb malalts de politraumatismes, discutim, veiem què ha passat, fem una espècie d'examen després i així anem formant des de fa quatre anys els metges, els portalliteres, el 061."

A final de temporada es podrà veure si la campanya del govern britànic ha fet efecte.

 

ARXIVAT A:
TurismeDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut