Londres

El govern britànic veu "indicis seriosos" que el brot de febre aftosa s'originés en laboratoris

Un primer informe dels inspectors del govern britànic afirma que hi ha moltes possibilitats que el brot de febre aftosa que afecta diverses granges del Regne Unit s'hagi originat en dos laboratoris de recerca del país: un d'ells seria el laboratori Pribright, que comparteix instal·lacions amb dos centres més. Malgrat que encara no se n'han donat detalls, l'estudi atribueix, en tot cas, l'origen del virus a una acció humana i descarta que es transportés a través de l'aire.

Actualitzat
L'informe de la Comissió de Salut i Seguretat (HSE) assegura que hi ha "indicis seriosos" que l'origen del brot, que afecta dues granges del sud d'Anglaterra, es troba al laboratori Pribright, proper a les explotacions ramaderes.

Els inspectors encarregats d'aclarir l'origen de la malaltia han assenyalat aquest laboratori com a possible font del problema. Les instal·lacions estan compartides amb l'Institut de Salut Animal, un centre públic de diagnòstic i investigació animal i amb la farmacèutica Merial Animal Health. Tot i així, els experts no han precisat l'origen exacte de la variant.

Els experts han determinat que les probabilitats que el brot s'estengués a causa de les inundacions que van afectar el país les últimes setmanes a través de l'aire eren "insignificants".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut