Josu Erkoreka, portaveu del govern basc.
Josu Erkoreka, portaveu del govern basc.
Bilbao

El govern basc creu que ETA vol condicionar el seu final "a les seves conveniències"

El portaveu Josu Erkoreka ha criticat l'organització terrorista perquè, segons ha dit, no té en compte els interessos de la societat basca, però s'ha mostrat disposat a continuar treballant per un final definitiu d'ETA

RedaccióActualitzat

El govern basc critica el guió que està seguint ETA per avançar cap al seu final i creu que no té en compte els interessos de la societat basca. És la reacció del gabinet del lehendakari, Iñigo Urkullu, sobre el comunicat d'ETA on anuncia que ha desmantellat l'aparell militar.
El conseller portaveu, Josu Erkoreka, pensa que els moviments que està fent ETA només responen a una conveniència particular sense pensar en el bé d'Euskadi: "Una ETA que vol condicionar definitivament el seu final a les seves conveniències particulars i als seus interessos temporals".

"La societat basca no deu res a ETA i no té per què agrair-li que desmantelli els seus arsenals, perquè ETA no hauria hagut d'existir mai i aquests arsenals no van tenir mai la comprensió ni el vist i plau de la societat basca".

El govern basc recorda que només donarà suport a un procés de desarmament que sigui ordenat, verificable i acordat.  De totes maneres, Erkoreka ha manifestat que estan disposats a continuar treballant per fer efectiu un "final definitiu i irreversible d'ETA". Amb aquest objectiu, l'executiu basc s'ofereix a treballar amb els mediadors internacionals.

També han reaccionat els socialistes bascos. Adverteixen a l'organització terrorista que no entraran en el joc d'anuncis ni en el de maniobres calculades i li exigeixen que es dissolgui i que reconegui tot el dany causat.

Per la seva banda, els independentistes d'Eusko Alkartasuna valoren positivament l'anunci d'ETA.

 

 

 

Anar al contingut