Palma

El govern balear ofereix que el trilingüisme a l'ESO sigui aquest curs voluntari, però els sindicats ho troben insuficient

El govern balear i la comunitat educativa continuen negociant, després que el govern ha ofert que l'aplicació del trilingüisme sigui aquest curs voluntària a primer d'ESO, tot i que la manté a Infantil i Primària. Pels sindicats, és insuficient, però ja no demanen la retirada del decret. Tot i això, mantenen l'aturada.

RedaccióActualitzat
El govern balear i la comunitat educativa continuen negociant després del gest de la conselleria de proposar que l'aplicació del model de trilingüisme sigui voluntari aquest curs a primer d'ESO, tot i mantenir-lo a Infantil i Primària. Els sindicats ho consideren insuficient, però han mostrat la voluntat de continuar parlant, però sense aturar la vaga indefinida.

La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha explicat que l'executiu "ha fet un sacrifici molt important" per aconseguir la pau i el consens al sector. Camps ha recalcat que el govern planteja implantar el Tractament Integrat de Llengües en Educació Infantil i a primer, tercer i cinquè de Primària aquest curs i que en l'ESO sigui només voluntari. El govern també es planteja negociar amb els sindicats la resta del calendari d'aplicació per als propers cursos, ja que estava previst que es completés el curs 2017-2018, així com d'altres qüestions com la ràtio d'alumnes i professors, les ajudes de menjador, les baixes per malaltia i la interinitat o el decret de convivència escolar.

Els sindicats ho consideren insuficient perquè creuen que és necessari que l'aplicació del trilingüisme sigui flexible, voluntària i amb l'acord dels consells escolars dels centres. El secretari general de STEI-i, Biel Caldentey, ha manifestat que els sindicats no disposen de cap proposta objectiva i per escrit i, per tant, mantenen la vaga indefinida.

Pels sindicats, la implantació de l'anglès no es pot fer amb la celeritat que planteja l'administració, 2 anys, quan es van necessitar més de 10 anys per implantar el català en l'ensenyament a les Balears.
Anar al contingut