Buneos Aires

El govern argentí fa el primer pas per expropiar Aerolíneas Argentinas, propietat del grup espanyol Marsans

Primer pas per l'expropiació d'Aerolíneas Argentinas al grup espanyol Marsans. La cambra de diputats de l'Argentina ha donat llum verda a la declaració de la companyia com a empresa d'utilitat pública i subjecta a expropiació. Ara la iniciativa haurà d'anar al Senat. Directius de Marsans insisteixen que si es concreta l'expropiació recorreran als tribunals.

Actualitzat
La Cambra de Diputats de l'Argentina ha aprovat la llei que permet l'expropiació d'Aerolíneas Argentinas, companyia aèria pertanyent al grup espanyol Marsans. Ara, el projecte de llei impulsat pel govern de Cristina Fernández continuarà el seu tràmit al Senat i es podria aprovar abans de finals d'any.

El grup Marsans i el govern argentí van firmar al juliol passat un acord segons el qual el govern argentí es comprometia a comprar la companyia. Però ara el govern argentí ha tirat pel dret i pretén expropiar les companyies.

El 2001, Marsans va adquirir Aerolíneas Argentinas a Iberia i acusava el govern argentí de la precària situació econòmica que travessa la companyia per no deixar-la apujar les tarifes.
Anar al contingut