El govern apuja l'impost de les hipoteques que paga la banca

El govern apuja l'impost de les hipoteques que paga la banca

Davant la falta de nous pressupostos, la Generalitat busca més ingressos apujant també taxes a les cases d'apostes i a l'aviació comercial

RedaccióActualitzat

Menys de cinc mesos després de constatar que aquest 2019 no hi hauria pressupostos, el govern català ha decidit aprofitar el marge de maniobra que li permeten els impostos propis i apujar-ne alguns per decret.

El més important és el de l'impost sobre actes jurídics documentats, el que grava les escriptures de les hipoteques i que ara paguen els bancs, després de l'escàndol sobre la sentència del Suprem que va portar Pedro Sánchez a canviar la normativa. Aquest impost passa de l'1,5% actual al 2%.
 

També es recupera la pujada de l'impost que paga l'aviació comercial per l'emissió d'òxids de nitrogen, així com la que grava les apostes presencials, que passen a tributar al 15%.

Es modifica també la normativa perquè l'impost sobre els habitatges buits l'hagin de pagar també els grans fons que poseeixen grans paquets d'habitatges i que fins ara no estaven subjectes al pagament.
 


Una recaptació de 88 milions d'euros 

En total, l'augment previst de la recaptació supera els 88 milions d'euros, la major part gràcies a l'impost de les hipoteques.

No són molts diners, però, amb les limitacions que imposa la pròrroga pressupostària, donen una mica d'oxigen per poder fer front als compromisos del govern, com ara el retorn de la part pendent de la paga extra del 2013 als treballadors públics

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaHipotequesGeneralitat de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut