Barcelona

El govern aprova un codi de conducta per a alts càrrecs i entitats públiques

Aquest nou codi ètic prohibeix acceptar regals, viatges o donacions que no siguin commemoratius

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat aquest dimarts el codi de conducta d'alts càrrecs i entitats del sector públic. Inclou 24 principis ètics. Regula, per exemple, conflictes d'interessos professionals, en què s'opta per l'abstenció en cas de dubte. I prohibeix acceptar regals, viatges o donacions que no siguin commemoratius.

A partir d'ara, els alts càrrecs hauran de presentar declaracions de patrimoni, d'activitats mercantils i professionals tant quan siguin nomenats com quan siguin cessats. També hauran de notificar les reunions que facin amb els grups de pressió, els "lobbys", inscrits prèviament en un registre oficial.

Un Comitè Assessor d'Ètica Pública recollirà consultes i queixes, i aplicarà sancions si ho creu necessari. Els ciutadans disposaran d'una bústia informàtica per formular queixes amb caràcter confidencial.

El conseller Raül Romeva, en la roda de premsa del Consell Executiu, ha assegurat que la voluntat del codi és doble: "assegurar la transparència" i "garantir la integritat i l'ètica pública en el marc de la lluita contra la corrupció".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut