Barcelona

El govern aprova posar en marxa un registre de catalans residents a l'estranger

Homs nega que es faci perquè els més de 220.000 catalans que viuen a fora puguin votar en la consulta

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat posar en marxa un registre de catalans residents a l'estranger. El portaveu Francesc Homs ha negat en la roda de premsa posterior al consell exeuctiu que tingui una "vinculació estricta" amb la consulta del 9 de novembre. Aquesta eina ha de facilitar fer polítiques més adequades a aquest col·lectiu per conèixer les demandes i les necessitats dels catalans residents a l'exterior perquè, d'aquesta manera, el govern pugui desenvolupar les línies d'actuació i els programes adequats per a aquest col·lectiu.

Tot i això, a ningú se li escapa que pot ser una eina de comunicació molt útil amb els més de 220.000 catalans que viuen a fora. Segons s'ha establert, per inscriure-s'hi cal la nacionalitat espanyola, tenir registrada la residència a l'estranger i que l'últim empadronament sigui en una població catalana.

A partir de dimarts que ve es podrà fer la preinscripció per internet, a la web afersexteriors.gencat.cat i també a les delegacions de la Generalitat a l'exterior o a les comunitats de catalans. El registre es posarà a disposició de "tot allò que siguin drets i obligacions" dels que compleixen la condició política de català.

El portaveu de l'executiu també ha denunciat la "ineficàcia" dels serveis exteriors de l'estat pels problemes burocràtics que han impedit votar en aquestes passades eleccions a ciutadans residents a l'estranger i ha lamentat que el govern català no pugui actuar en aquest àmbit perquè no hi té competències.

El govern se sent "reforçat"

Homs també ha respost les paraules del ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, dient que l'independentisme no havia obtingut un suport majoritari. El portaveu de l'executiu ha dit que el govern se sent "reforçat" en el seu full de ruta després de les eleccions de diumenge i ha demanat al govern espanyol que "no enganyi" la ciutadania amb una lectura "frívola" dels resultats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut