Barcelona

El govern aprova la nova llei de qualitat elèctrica, que imposa un límit de temps per restablir el subministrament

El govern ha aprovat la nova llei de qualitat elèctrica, que pretén ser més exigent amb les companyies que subministren electricitat. El projecte de llei implantarà un límit de temps per restablir el servei, en el cas que la incidència sigui atribuïble a la companyia. En zones urbanes amb més de 20.000 clients, el servei s'haurà de restablir en menys de dues hores; en zones de menys de 20.000 clients, en 4 hores, i fins a sis hores en zones rurals amb menys població. La normativa preveu sancions en el cas que se superin aquest límits, unes sancions que poden arribar a ser de fins a 30 milions d'euros. Es tracta que no es repeteixi el desgavell de l'últim 23 de juliol a Barcelona.

Actualitzat
La nova llei de la Generalitat garantirà que cada client estarà connectat a dues subestacions: la que li donarà servei habitualment i una altra que, en cas de problemes, li haurà de prestar servei al cap de poques hores. Amb aquesta normativa es vol evitar que es repeteixi una apagada com la de Barcelona el mes de juliol, en què l'avaria va durar moltes hores, i en molts casos dies. Així doncs, les companyies hauran de revisar i completar la xarxa actual i fins i tot planificar més subestacions.

La nova llei marcarà un límit de temps curt perquè es restableixi el servei
en cas d'incidències pròpies a la xarxa. En zones urbanes amb més de 20.000 clients, el servei s'haurà de restablir en menys de dues hores; en zones de menys de 20.000 clients, en quatre hores, i fins a sis hores en zones rurals amb menys població.

A més, la llei els obligarà també a soterrar part dels cables i evitar que sobrevolin edificis o zones obertes com ho feia precisament el cable que va provocar el col·lapse elèctric a Barcelona.

Per garantir el subministrament i la seva qualitat, segons la llei, les companyies hauran d'explicar i complir un pla d'inversions i manteniment que s'inspeccionarà sovint.

A la llei també s'actualitzen les sancions, que mutipliquen per deu les actuals. La nova lei imposarà sancions que poden anar dels 600.000 als 30 milions d'euros en el cas que les companyies elèctriques no compleixin condicions de qualitat.
Anar al contingut