El secretari d'Hisenda del govern, Josep Lluís Salvadó (ACN)
El secretari d'Hisenda del govern, Josep Lluís Salvadó (ACN)

El govern anuncia una auditoria de les dades fiscals de què disposa

La conselleria encapçalada per Oriol Junqueras ha emès un comunicat en què s'ofereix la compareixença urgent del secretari d'Hisenda

Actualitzat

El govern ha anunciat aquest divendres que es posa a disposició de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades per fer "una auditoria de la gestió i l'ús de dades de caràcter fiscal". Ho ha anunciat aquest divendres el departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda en un comunicat, en plena tempesta política per les afirmacions de l'exjutge i exsenador d'ERC Santiago Vidal.

El comunicat reitera que és "absolutament fals" que el govern tingui "totes les dades fiscals" dels ciutadans catalans, tal com va afirmar Vidal en diverses conferències fetes els últims mesos. La conselleria afirma que el govern només disposa de les dades tributàries dels impostos que gestiona "en el marc de la més estricta legalitat".

Compareixença amb "caràcter d'urgència"

La conselleria també ha anunciat que el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, es posa a disposició per comparèixer, "amb caràcter d'urgència", davant la comissió d'Economia i Hisenda del Parlament "per aclarir tots els dubtes que s'hagin pogut generar".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut