Barcelona

El govern anuncia un canvi de nom de la Conselleria d'Exteriors

Es dirà Conselleria d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència per esquivar la suspensió del Tribunal Constitucional

RedaccióActualitzat

El conseller Raül Romeva ha volgut explicar en roda de premsa posterior al Consell Executiu que s'ha arribat a un acord de modificació en la denominació de la Conselleria d'Exteriors. A partir d'ara s'anomenarà Departament d'Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència per poder "continuar treballant" i anar "fins al final". Romeva ha insistit que "les funcions no quedaran afectades", que se "seguirà en la mateixa línia que s'està treballant" i que "no en variarà en cap cas el contingut".

El conseller ha explicat que en les al·legacions al TC neguen "cap conflicte de competències en el Departament d'Exteriors" i que el recurs presentat per l'Alt Tribunal "no té cap base sòlida". Romeva ha qualificat el recurs de "feblesa jurídica" i ha insistit en la sol·licitud de l'aixecament de la suspensió temporal. El govern ha ratificat la figura del  conseller d'Afers Exteriors i el pla de govern de la legislatura i insisteix en la determinació del compliment del mandat democràtic del 27-S. De la mateixa manera, el govern ha volgut deixar clara la necessitat de poder fer "aquestes accions, aquesta feina i aquesta activitat".

Romeva ha volgut deixar clar que el recurs "no els aturarà" i que aniran "fins al final" i ha recordat "l'empara legal" que tenen les seves tasques.  

 

 

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut