Una classe de màster de professorat l'octubre del 2018 a Girona

El govern aprova rebaixar fins a un 40% el preu dels màsters

D'aquesta manera s'equiparen als graus de coeficient d'estructura docent C

Redacció Actualitzat
TEMA:
Universitat

El govern ha aprovat rebaixar un 40% el preu dels màsters oficials de les universitats públiques, una rebaixa que serà vigent ja el curs que ve, el 2021-2022. Ho ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, després de la roda de premsa del Consell Executiu.

De fet, la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ja va anunciar la rebaixa fa uns dies en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", en què va explicar que ja ho havia aprovat el Consell Interuniversitari, i va precisar que això suposarà un cost d'uns 9,3 milions d'euros, que assumirà la seva conselleria, no pas les universitats.


"Primera equiparació" amb els graus

Geis va explicar que amb aquesta rebaixa els màsters "de caràcter general" valdran el mateix que els graus d'experimentalitat C.

La consellera va assegurar que aquesta és "una primera equiparació" dels màsters amb els graus, i va justificar la mesura afirmant que es fa "perquè ningú no es quedi enrere".


27,67 euros per crèdit de màster

Segons va informar llavors el departament, el decret de preus públics universitaris recull que el preu del crèdit de màster més habitual serà de 27,67 euros per a totes les universitats públiques catalanes.

En el cas dels màsters que "habiliten per a l'exercici d'activitats regulades", el crèdit, que ara era de 28,82, també valdrà 27,67 euros, per la qual cosa en aquest cas la reducció serà d'un 4%.

Això suposa que un màster estàndard de 60 crèdits costarà 1.660 euros, preu que baixa a 1.245 si es té una beca Equitat del tram 1, i a 1.328 si és una beca de tram 2.

Els graus, entre 1.061 i 1.660 euros per curs

Pel que fa als estudis de grau, el preu del crèdit serà 17,69 euros per als de coeficient A, 25,04 per als de coeficient B i 27,67 per als de coeficient C, la majoria dels quals són enginyeries.

Això suposa que la matrícula d'un any de grau de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros, depenent del grau d'experimentalitat que tingui.

Aquests preus mantenen la rebaixa del 30% que es va decidir i aplicar fa un any per al curs que ara acaba.

De fet, amb aquestes mesures s'està compensant l'enorme pujada que hi va haver el curs 2012-2013, quan les taxes van augmentar el 66% d'un any per l'altre, cosa que va comportar protestes i acampades a les universitats.

 

ARXIVAT A:
Universitat

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut