El govern amplia les restriccions a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat
Imatge del mercat de la plaça de Catalunya de Figueres (ACN)

El govern amplia les restriccions a Figueres, Vilafant i Sant Feliu de Llobregat

Són les mateixes mesures que s'apliquen des d'aquest dissabte als municipis de l'àrea de Barcelona, al Segrià i a la Noguera

RedaccióActualitzat

El govern ha aprovat aquest diumenge ampliar a Figueres i a Vilafant, a l'Alt Empordà, i també a Sant Feliu de Llobregat, al Baix Llobregat, les mesures restrictives que ja s'apliquen a l'àrea de Barcelona, el Segrià i la Noguera.

Ho ha decidit el comitè del Procicat, cosa que implicarà prohibir les reunions de més de 10 persones en públic i en privat, amb la recomanació de no sortir dels domicilis si no és imprescindible.

Els comerços hauran d'ampliar les mesures de seguretat i higiene, com també els bars i restaurants, amb un màxim del 50% d'ocupació interior, i caldrà tancar equipaments culturals i esportius.


Validació judicial

Igual que en el cas de les resolucions amb les mesures per a l'àrea de Barcelona, el Segrià i la Noguera, ha calgut que les validès un jutge en els tres casos. Els magistrats no s'han opostat aquesta vegada a les mesures i, un cop passat el tràmit, es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat i entraran en vigor.

La durada prevista també és de 15 dies, tot i que dependrà de l'evolució de l'epidèmia en aquests municipis.


"Suport total" de l'alcaldessa

En conjunt aquestes tres poblacions suposen afegir gairebé 100.000 persones més als afectats per les mesures aprovades aquest divendres i ratificades per decisió judicial.

L'Ajuntament de Figueres ha expressat el seu "suport total" a les restriccions: l'alcaldessa, Agnès Lladó, ha assegurat que "arriben a temps" per poder frenar la expansió del virus.

 

Figueres: 65 casos aquest juliol

A Figueres hi ha hagut més d'una seixantena de positius per coronavirus des de començaments de juliol i aquest divendres ja s'havia decidit tancar els parcs i les fonts.

També suspendre el Sant Jordi ajornat al dijous vinent, a més d'ampliar les mesures de seguretat a comerços, transports i altres llocs públics, i de posar multes de 100 euros a les persones que no portin mascareta en llocs públics.


Primeres multes

L'Ajuntament va anunciar aquest dissabte a la tarda que la Guàrdia Urbana ja havia posat 25 multes a persones que anaven pel carrer sense portar mascareta.

Lladó s'havia mostrat preocupada perquè la mitjana d'edat dels nous contagiats és força baixa i havia demanat als joves de la localitat que "actuïn amb responsabilitat".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut