Barcelona

El govern adjudica el projecte d'obres de la nova cua de maniobres del Carmel i de la línia 5 del metro

A finals d'any s'hauran de reprendre les obres de construcció per ampliar la línia 5 del metro que van quedar aturades per l'enfonsament del Carmel. Avui el govern català ha adjudicat el projecte constructiu que té entre les principals novetats el trasllat de la cua de maniobres i el canvi en el mètode de construcció. La cua de maniobres es construirà a cel obert, al costat de les cotxeres de Sant Genís, a la Vall d'Hebron, i després es cobrirà. Els dos quilòmetres i mig de túnel que queden per fer entre Horta i Vall d'Hebron no es construiran amb el mètode austríac per garantir la seguretat de l'obra.

Actualitzat

L'adjudicació de les obres, tant de la nova cua de maniobres com de la mateixa línia 5 del metro, ha coincidit amb l'obertura al barri d'alguns comerços que, fins ara, no ho havien pogut fer. 

La represa de les obres del metro és una bona notícia per a la gent del barri, però des de la Vocalia per la Dinamització del Carmel dubten que comencin tan aviat com diuen.

Les proves que havia demanat la jutge encarregada del cas ja s'han fet, però no se'n saben les conclusions. Això no ha d'impedir, però, que a finals d'any s'aixequin les planxes de ferro per reprendre les obres del metro que, tràgicament, es van aturar aviat farà dos anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut