Gloria arrossega 13 quilos d'haixix a una platja de Mont-roig del Camp
La vintena de farcells d'haixix recuperats pels Mossos a la platja de la Pixerota

El Gloria arrossega 13 quilos d'haixix del mar a una platja de Mont-roig del Camp

Segons els investigadors, els 21 farcells amb la droga estaven lligats a una boia ancorada al fons del mar per ocultar-los

RedaccióActualitzat

El Gloria provoca encara efectes sorprenents. El temporal ha portat 13 quilos d'haixix embolicats en 21 farcells a la platja de la Pixerota, a Mont-roig del Camp, a la comarca del Baix Camp.

La droga la va trobar un veí d'aquesta localitat en una zona arbrada. L'home va donar l'alerta al vigilant municipal i els Mossos van retirar els paquets enganxats a les arrels d'un arbre.

Segons els investigadors, els paquets estaven lligats a una boia ancorada al fons del mar per ocultar-los, però el fort vent, l'onatge i les grans pluges del temporal, que va afectar Catalunya del 20 al 23 de gener, van expulsar la droga fins a la platja.

 

Gloria arrossega 13 quilos d'haixix a una platja de Mont-roig del Camp
La platja de la Pixerota, la zona on van anar a parar els paquets amb la droga

 

Els agents han obert diligències policials per informar-ne el jutjat de guàrdia de Reus, a qui s'ha sol·licitat l'autorització per a la destrucció de la droga recuperada a Mont-roig del Camp.

Destrosses valorades en gairebé 5 milions d'euros

L'Ajuntament de Mont-roig del Camp valora en 4,9 milions d'euros les destrosses que el Gloria va causar al municipi. D'aquesta xifra, 1,2 milions d'euros corresponen als danys en béns de titularitat municipal. La resta, 3,7 milions d'euros, són per les afectacions a la línia de costa, platges i cales, i són competència de Costes de l'Estat.

El consistori ha anunciat que s'acollirà als ajuts disponibles per pal·liar les destrosses del temporal.

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut