El Girona perdona i cedeix un empat contra l'Alabès (1-1)

Els gironins s'han avançat amb un gol de mitja xilena de Stuani a la primera part, però els bascos han empatat al començament de la segona amb un gol de Borja Bastón

Josep M. PuigActualitzat

El Girona ha deixat escapar una oportunitat d'or per endur-se els tres punts i ha acabat empatant contra l'Alabès (1-1). Els gironins s'han avançat amb un gol de Stuani, però han perdonat massa i han acabat pagant-ho amb un empat en l'última jornada de la primera volta.

Els blanc-i-vermells han estat conscients des del primer minut de la importància del partit. En la primera jugada, Granell ha centrat una pilota que Stuani ha rematat de cap i ha fet intervenir el porter de l'Alabès, Pacheco. La banda dreta ha estat una autopista per als gironins, amb la societat Porro-Portu molt activa. En el minut 4, Portu ha fet una centrada a què no ha arribat Stuani. Però l'uruguaià no ha perdonat en el minut 12. Stuani s'ha inventat una mitja xilena que ha posat al davant els gironins. A l'Alabès li ha costat despertar-se, i fins al minut 34 no ha assetjat la porteria de Bono. En una greu errada defensiva, Bastón es planta sol davant del porter, però entre Bono --que rebutja la pilota-- i Alcalá --que la treu des de la línia de gol-- aconsegueixen desbaratar l'ocasió. En la recta final, el Girona ha pogut fer el segon. Un altre cop l'ocasió ha arribat per la banda dreta i Porro en aquest cas ha enviat la pilota al pal després de tocar-la el porter Pacheco.

El Girona ha sortit fred en la segon part i una errada de Douglas ha permès als visitants entrar en el partit. Calleri cedeix la pilota a Borja Bastón que, a boca de canó, no perdona i fa l'1-1. A partir d'aquí, el partit s'ha igualat molt i els dos equips, però, no han renunciat a guanyar l'enfrontament. L'àrbitre Sánchez Martínez no ha assenyalat dos penals que han reclamat els gironins. El primer ha acabat amb la cinquena targeta groga d'aquesta temporada per a Stuani, i en el segon, el col·legiat no ha volgut consultar el VAR en una caiguda de Portu. Calleri també ha tingut la seva ocasió en una rematada de cap en el minut 70 després d'una nova concessió defensiva. Els gironins acaben la primera volta amb 24 punts, dos menys que la temporada passada.