Futbol

El Girona aconsegueix un ascens històric a la Segona Divisió en vèncer el Ceuta per la mínima (1-0)

El Girona torna a ser equip de la Segona Divisió 49 anys després. Malgrat les dificultats plantejades pel Ceuta, els homes de Raül Agné van superar la tornada de l'eliminatòria definitiva dels "play-off" davant els espanyols amb una treballada victòria per la mínima. En un enfrontament dur, travat i tens, els blanc-i-vermells, amb el suport incondicional d'un Montilivi ple a vessar, van aprofitar el gol de Migue en el vuit de la segona per segellar un ascens històric a la divisió de plata.

Actualitzat
Dos equips catalans disputaran la Segona Divisió A la temporada que ve. El Girona acompanyarà el Nàstic a la categoria de plata gràcies a una temporada que passarà a la història de l'entitat blanc-i-vermella. En un Montilivi entregat, ple fins la bandera, el conjunt de Raül Agné va aconseguir l'ascens després de guanyar el Ceuta per un just però suficient 1-0.

El 0-0 de l'anada deixava l'eliminatòria oberta i la tensió es va notar en tots dos conjunts al llarg de la primera part. L'enfrontament va ser dur, tens, amb picabaralles constants, típic d'un "play-off" igualadíssim, marcat per la por de rebre un gol. En aquest context complicat, el Girona va intentar dur la iniciativa però en les poques ocasions li va faltar poder de definició.

Els nord-africans, en canvi, van jugar amb l'especulació i confiant en alguna jugada aïllada i en el seu poder en les jugades a pilota parada. Miki Albert -que alguns rumors el situen lluny de Girona l'any que ve- i Jito van fer un fart de barallar-se amb els centrals del Ceuta, però tots els seus intents van trobar un sòlid rival i un encertat Lladó sota els pals.

Tanta incertesa es va mantenir fins a l'inici de la segona part, quan el Girona va poder trencar la fèrria resistència del Ceuta gràcies amb un gol de Migue des de la frontal. Els catalans van mantenir la disciplina i van saber jugar amb el cap i resistir les envestides dels nord-africans. En els últims minuts, el Ceuta va pressionar de valent i just en el descompte podria haver marcat el gol de l'empat que li hauria donat la classificació en una jugada enrevessada. Finalment, però, la gesta es va complir i el Girona va poder esclatar d'alegria amb un ascens històric i memorable.
Anar al contingut