El Getafe perd contra la Reial Societat a Anoeta i cedeix el liderat a l'Osasuna

La golejada de la Reial Societat al Getafe ha propiciat un canvi de liderat a Primera Divisió a favor de l'Osasuna. Els donostiarres, en un gran inici de temporada, han superat l'equip madrileny per 3-0. També ha guanyat, i amb el mateix resultat, l'Atlètic de Madrid al Cadis amb gols de Maxi Rodríguez, Pablo i Galletti. El partit entre el Saragossa i el Racing ha acabat amb empat a un gol, mentre que el València ha perdut la possibilitat de posar-se líder en perdre 0-2 contra el Sevilla.

El Getafe arribava a Anoeta amb la il·lusió de continuar com a líder sorprenent del campionat. Però el conjunt de Bernd Schuster, en només 45 minuts de partit, s'ha vist golejat per una Reial Societat que continua molt segura com a local. L'equip d'Amorrortu, a més, s'ha mostrat molt efectiu i ja en el minut 4 s'ha avançat en el marcador gràcies a un gol d'Aranburu. El mateix Aranburu ha estat el protagonista de la centrada que ha donat pas al 2-0, aconseguit pel turc Nihat, després d'una mala sortida del porter del Getafe, Luis García. Era el minut 12. A partir d'aquest moment, el Getafe ha dominat, però sense profunditat i, en una acció aïllada, enmig de la sorpresa general, Ramírez Domínguez ha assenyalat penal de Tena a Kovacevic. L'encarregat de transformar-lo en el 3-0 ha estat Xabi Prieto amb una curiosa "paradinha". Amb el partit sentenciat s'ha arribat al descans. Durant el segon període, el Getafe ha intentat reduir diferències i ha tingut bones oportunitats. Però el marcador no s'ha mogut i el 3-0 fa perdre el liderat als madrilenys i situa els donostiarres a la part alta del campionat. L'Atlètic de Madrid s'ha retrobat amb la victòria al seu estadi després de dues derrotes. En el minut 22, ha arribat l'1-0. Antonio López ha deixat enrere Varela i ha cedit a Maxi Rodríguez perquè marqués el primer gol. L'exespanyolista ha marcat dos gols en quatre dies. Ja en la segona part, el Cadis hauria pogut empatar amb una centrada xut de Raúl López, que ha posat en dificultats Leo Franco. Abans del 2-0, Kezman ha estat a punt de marcar, però Armando ha estat molt encertat. El domini local ha tornat a trobar premi en una rematada de Pablo, que ha suposat el segon gol per a l'Atlètic. I quan faltaven 4 minuts pel final, el 3-0. Galletti trenca el fora de joc i fa passar la pilota per sota de les cames d'Armando per tancar el partit. El Saragossa ha dominat clarament el partit, però ha fallat moltes ocasions i ha acabat empatant amb el Racing de Santander. Dels 25 partits que han jugat tots dos equips, només en dues ocasions ha vençut l'equip cantàbric, per vint victòries del conjunt aragonès. El Saragossa ha marcat l'un a zero en el minut 35 mitjançant l'argentí Diego Milito. El Racing ha reaccionat a la segona part, coincidint amb l'entrada de David Aganzo. La primera oportunitat no ha arribat fins al minut 55, però en el 70 Aganzo ha aprofitat una errada de Gabi Milito i ha fet l'1-1 definitiu. El protagonista de l'últim partit de la novena jornada ha estat el porter del Sevilla Palop, que tornava a Mestalla i ha estat decisiu perquè l'equip andalús sumés els tres punts contra el València. El Sevilla s'ha trobat com a casa i aviat s'ha avançat, quan Luis Fabiano ha rematat de taló una excel·lent jugada d'Adriano. El segon i últim gol se l'ha fet en pròpia porta Ayala.