El gest de socors creat per la Canadian Women's Foundation
El gest de socors creat per la Canadian Women's Foundation

El gest de socors per a dones en perill permet rescatar una menor segrestada als EUA

L'adolescent de 16 anys havia desaparegut dos dies abans a Carolina del Nord i la van trobar en un vehicle a Kentucky

Rescaten una noia de 16 anys que havia estat segrestada gràcies al gest d'auxili amb la mà que es va fer viral a TikTok, Instagram i altres xarxes socials.

La noia estava dins d'un vehicle aturat en un semàfor quan el conductor del vehicle del costat va veure que feia el gest de socors que es va crear per fer front a l'augment de la violència masclista durant el confinament per la pandèmia. El gest consisteix a posar la mà oberta ensenyant el palmell, doblegar el polze cap a dins i abaixar la resta de dits fins que queda el puny tancat.

L'home va trucar a la policia alertant que la noia "semblava estar en perill".

Gràcies a aquesta trucada, la policia del comtat de Laurel, a Kentucky, va poder detenir James Herbert Brick i alliberar la noia.

 

 

Els pares de l'adolescent havien presentat una denúncia de desaparició dos dies abans a Asheville, a Carolina del Nord.

Segons ha explicat després als agents la noia, havia viatjat aquests dos dies amb el detingut a través dels estats de Tennessee, Ohio i Kentucky.

Un gest conegut arreu del món

El gest d'alerta es va fer viral a TikTok i altres xarxes socials els primers mesos del confinament per la pandèmia, davant l'augment d'agressions masclistes en la intimitat de la llar. Per exemple, en una videotrucada una dona sotmesa a maltractaments podia alertar silenciosament un familiar o amic només fent aquest gest amb la mà.

A Catalunya, l'any 2020, durant els mesos de confinament, es van doblar les trucades de dones víctimes de violència masclista a la llar. L'Institut Català de les Dones va engegar la campanya "Establiment segur contra la violència masclista", on botigues i establiments de barri servien d'intermediaris per a les dones maltractades. Aquestes dones només havien de dir en un dels establiments col·laboradors les paraules "mascareta 19" perquè des de la botiga s'alertés al telèfon d'atenció a les dones víctimes de violència.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut