Juan Pablo Wert, germà de l'exministre José Ignacio Wert
Juan Pablo Wert, germà de l'exministre José Ignacio Wert

El germà de l'exministre Wert serà cap de llista de Podem a Ciudad Real

Juan Pablo Wert és professor d'Història de l'Art a la Universitat de Castella-la Manxa, i fa dos anys va protestar per la llei Wert fent classe al carrer

RedaccióActualitzat

El germà de l'exministre José Ignacio Wert i actual ambaixador espanyol davant la OCDE, serà el cap de llista de la candidatura de Podem a la província de Ciudad Real. Juan Pablo Wert és professor d'Història de l'Art a la Universitat de Castella-la Manxa, i fa dos anys ja va criticar obertament la llei que portava el seu cognom. Per protestar contra les retallades i la política educativa del PP, va sortir a fer classe al mig del carrer.

El líder de Podem a la comunitat manxega, José García Molina, ha reclamat que es valori Juan Pablo Wert per la seva capacitat i el seu compromís, i no pel cognom que porta. Molina ha dit que ja fa mesos que li van proposar encapçalar la llista. A les eleccions autonòmiques del maig, Podem va aconseguir dos diputats al Parlament de Castella-la Manxa, un per Toledo i un altre per Guadalajara, i el seu suport va ser clau per investir el socialista Emiliano García-Page com a president. 

Juan Pablo Wert va néixer a Madrid el 1953, i des del 1995 és professor a la Universitat de Castella-la Manxa. Ha estat professor convidat a la Universidad de las Américas de Puebla, a Mèxic, i està especialitzat en Història de la Fotografia. Precisament fa tres anys va comissariar una exposició sobre el fotògraf Martin Parr al CCCB de Barcelona. 

Anar al contingut