Barcelona

El geriàtric que va acomiadar la transsexual Gina Serra l'haurà de readmetre per ordre judicial

La transsexual Gina Serra s'ha sortit amb la seva i recuperarà el lloc de feina en un dels centres geriàtrics de l'empresa Euroresidencias que havia perdut, segons diu, per discriminació sexual. Serra va portar el cas als tribunals, on l'empresa es va defensar al·legant que Serra "no feia bé la seva feina i era brusca". La jutge no ha trobat prou acreditat l'argument dels demandats i els ha obligat a readmetre la treballadora "immediatament" i pagar-li el sou que li deuen des que la van acomiadar fins al dia que es reincorpori. Aquest ha estat el primer cas jutjat per discriminació laboral a un transsexual.

Actualitzat
Gina Serra ha assegurat que està "contenta" amb la decisió de la jutge, sobretot perquè és "un fet històric", ja que no hi ha precedents judicials sobre discriminació per transsexualitat a Espanya. Serra, que és la presidenta de l'Associació de Transsexuals de Catalunya, ha dit que espera que la sentència serveixi "perquè més gent s'atreveixi a denunciar".

Serra reconeix que a la llarga pot acabar sortint perjudicada, ja que l'empresa podria recórrer la sentència, però ha mostrat la seva esperança que "molta gent se'n beneficiï, no només transsexuals, sinó immigrants o gent que no s'atreveix a denunciar casos semblants".

Diu que no les té totes davant la possibilitat de reincorporar-se a l'empresa de la qual va ser acomiadada, però assegura que posarà el que calgui de la seva part per "oblidar" el tràngol i començar de nou.

Els fets

Serra va començar a treballar en un geriàtric de l'empresa Euroresidencias el 17 de gener passat i nou dies després va ser acomiadada a través d'una carta en què se li comunicava que no havia superat el període de prova. Uns dies més tard, l'empresa va enviar un burofax a Gina Serra en el qual reconeixia que l'acomiadament havia estat improcedent perquè durant els dies que va treballar a l'empresa no havia firmat cap contracte, per la qual cosa no la podien fer fora al·legant un suposat període de prova.

Amb tot, en la resolució de reconciliació posterior prèvia al judici, els empresaris es van negar a acceptar la nul·litat de l'acomiadament, que implicava la readmissió de Serra al seu lloc de treball, ja que al·legaven que l'havien despatxat no per la seva condició sexual sinó pel seu tracte "brusc" amb els ancians. Ara, la jutge, ha declarat la nul·litat de l'acomiadament.
Anar al contingut