Tarragona

El gerent de Marina Tarraco assegura que el complex no s'enderrocarà tot i la sentència del TSJC

El gerent de Marina Tarraco, el complex de luxe del port de Tarragona, ha ofert una indemnització al demandant que els va dur davant la justícia per evitar l'enderroc dels sis edificis. A més, ha enviat una carta als llogaters assegurant-los que el complex no serà derruït en haver obtingut la llicència de legalització dels edificis construïts i, per tant, haver restablert la seva legalitat.

Actualitzat
Marina Tarraco, l'espai de luxe que hauria de ser enderrocat abans de tres mesos per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, podria no ser derruït, segons afirma el gerent de l'empresa en una carta enviada als arrendataris. A més, la companyia que ho gestiona, International Marina Tarragona SL, ofereix indemnitzar el demandant per aparcar la via judicial.

José Miguel Echevarría, director general del complex, va enviar a finals d'any una comunicació als llogaters en què afirma que la sentència del TSJC "no decreta de cap manera la demolició dels edificis, sinó l'obligació de l'Ajuntament de Tarragona d'obrir un expedient de protecció i restablir la legalitat urbanística". En la mateixa carta, Echevarría assegura que el complex ha restablert la legalitat després d'haver obtingut, amb data de 13 d'octubre del 2010, la llicència de legalització dels edificis construïts.

D'altra banda, si s'aconseguís arribar a un acord econòmic amb el demandant, tant els serveis jurídics de l'Ajuntament de Tarragona, que té la responsabilitat que s'executi la sentència, com els de l'empresa guanyarien temps per trobar una escletxa legal que els permetés evitar la demolició.

L'origen de tota aquesta polèmica resideix en la instal·lació de dues teles asfàltiques aïllants amb un cost de 50.000 euros que la societat explotadora del complex no va pagar a l'empresari que les va col·locar. Davant aquest impagament, Roberto Pérez va iniciar el procés legal per poder cobrar el deute, demanda que va desembocar en una sentència del TSJC ferma -que no admet recurs- que dóna tres mesos a l'Ajuntament per enderrocar els edificis.
Anar al contingut