Barcelona

El gasoil baixa un 10% en un mes pel descens del preu del cru als mercats internacionals

El preu de la gasolina sembla que es comença a moderar. Les darreres baixades del preu del petroli als mercats internacionals comencen a notar-se a la butxaca. El gasoil baixa un 10% des de mitjans de juliol, i la gasolina és ara un 7% més barata. Tot i així, omplir el dipòsit del cotxe encara és més car que ara fa un any.

Actualitzat
Els conductors no se'n saben avenir. El barril de Brent es paga, a hores d'ara, a poc més de 111 euros, molt per sota dels 147 que costava a mitjans de juny. Tot i això, el preu actual supera un 50% el que hi havia fa un any. Aquesta baixada ha repercutit en els preus dels combustibles. Després de la pujada del preu dels carburants des de fa molts mesos, la moderació des de fa algunes setmanes es veu amb una mica d'incredulitat. La majoria dels conductors són conscients que els preus s'han moderat, però ho consideren insuficient.

Descensos insuficients

Després d'haver-se disparat en l'últim any, el gasoil és, ara, un 10% més barat que al juliol. Malgrat això, el preu encara supera un 22% el de fa dotze mesos. La gasolina s'ha abaratit un 7% però encara té un marge de baixada del 12% abans de recuperar el preu de fa un any. La desproporció entre la baixada del petroli i dels carburants no passa inadvertida.

La causa, el relantiment econòmic

La baixada del preu dels carburants és una bona notícia tant per als conductors com per als particulars i professionals, ja que aquests úlims havien vist com en els darrers temps s'havien disparat els costos. Aquesta és la part positiva de la informació, la negativa és l'origen, que no és un altre que el ralantiment econòmic.

L'OPEP pren mesures

Davant dels últims registres a la baixa del preu del petroli, l'OPEP ja ha anunciat noves mesures. Concretament, ha anunciat que impedirà que el cru caigui per sota dels 100 dòlars per barril, segons l'informe d'agost del Centre d'Estudis Globals per l'Energia, que alerta del perill d'una retallada de la producció massa pronunciat.
Anar al contingut