Alumnes accedint a les proves Gaokao, a la Xina

El Gaokao, la temuda selectivitat xinesa que més de la meitat d'alumnes no superaran

Després d'haver perdut la meitat del curs per la pandèmia, gairebé onze milions d'estudiants s'examinen de les transcendentals proves d'accés a la universitat

Actualitzat

Amb un mes de retard i amb mesures extremes de seguretat i higiene. Així han començat avui gairebé 11 milions d'estudiants de la Xina l'anomenat Gaokao, la selectivitat xinesa.

Les autoritats han establert tests per a tot el personal educatiu que hi participa, hi ha molts menys alumnes per aula, distanciament entre els estudiants i fins i tot sales especials per als que tinguin febre.

Alumnes accedint a les proves Gaokao, a la Xina (Reuters)


Fortes mesures de seguretat

Primer, l'epidèmia va obligar a suspendre les classes després de les vacances, entre el febrer i finals d'abril, i a tot això s'hi afegeixen unes draconianes mesures de seguretat per impedir els contagis durant els dos dies que dura la prova en la major part del país.

En les dues setmanes prèvies, els alumnes han hagut d'informar de la seva temperatura per acreditar que no tenen febre i els professors i personal dels instituts s'han sotmès al test de l'àcid nucleic.

A la capital de la Xina, Pequín, es presenten a aquesta selectivitat 49.225 estudiants dels 10,7 milions que s'examinaran a tot el país. La majoria, els que resideixen en zones on s'han reportat aquestes setmanes casos de coronavirus, hauran de passar les gairebé nou hores que dura l'examen amb la mascareta posada. I els pupitres han d'estar separats per una distància de dos metres.

Alumnes accedint a les proves Gaokao, a la Xina (Reuters)


Societat competitiva

La prova d'accés a la universitat a la Xina sempre genera una gran tensió i estrès, tant entre els joves com entre els pares, per les dificultats d'accedir a les places que s'ofereixen.

El Zhang Hongyu, estudiant, diu que és molt fàcil canviar al canal de jocs quan estàs estudiant online. És difícil mantenir la concentració en el que estudies. Pensa que els alumnes que són bons estudiant sols, aquest any tenen avantatge.

Cai, mare d'alumne del Gaokao, explica que és difícil predir l'impacte de l'atur sobre els graduats en els pròxims dos anys, però la situació general no fa ser optimista.

Es calcula que aproximadament tres de cada cinc alumnes no aconseguiran la nota suficient per cursar educació superior, i que només un de cada 20 accedirà a les universitats punteres del país. A aquesta realitat, aquest any s'hi han afegit els mesos de confinament pel coronavirus.

 

 

 

ARXIVAT A:
XinaCoronavirus
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut