El galliner del Teatro Real de Madrid obliga a suspendre la funció per falta de distància
Els espectadors del galliner del Teatro Real, aquest diumenge a Madrid (Imatge: Emília Chacón)

El galliner del Teatro Real de Madrid obliga a suspendre la funció per falta de distància

La direcció del teatre atribueix el boicot a "un reduïdíssim grup d'espectadors"

RedaccióActualitzat

La segona representació de l'òpera "Un Ballo In Masquera", de Giuseppe Verdi, al Teatro Real de Madrid s'ha acabat suspenent aquest diumenge abans de començar.

El motiu: les protestes d'una part del públic, que ha considerat que els havien venut entrades de localitats massa juntes, sense distància de seguretat.

Els espectadors que s'han queixat més han estat els dels pisos superiors, perquè han vist que a bona part de la platea sí que hi havia separació entre els assistents.


La direcció ha ofert canviar les localitats als que protestaven, oferta que alguns han acceptat, però això no ha frenat les protestes dels que no ho havien fet.

Després de dos intents fallits d'iniciar la representació, i que s'oferís també retornar els diners, finalment s'ha suspès perquè les protestes han continuat.

El Teatro Real ha assegurat que ha respectat les restriccions de la pandèmia de coronavirus, i ha atribuït la suspensió a "un grup minoritari d'espectadors".


"Un reduïdíssim grup"

Segons el comunicat que ha fet públic la direcció del teatre, s'han complert totes les normes vigents, assegurant que només hi havia el 51,5% de l'aforament ocupat, mentre la Comunitat de Madrid permet fins al 75% d'ocupació:

"Després de la reubicació de gran part dels espectadors que protestaven, i de dos intents d'interpretar l'òpera per part del director d'orquestra" ... "un reduïdíssim grup ha insistit a prosseguir les seves protestes per boicotejar la representació, per la qual cosa s'ha hagut de suspendre cap a les 21.10."

Els que es queixaven han assegurat que als pisos superiors hi havia fileres amb més de 15 persones seguides, sense butaques buides, però d'altres han remarcat que a les primeres fileres de la platea també hi havia molta gent:


 

"Enxovats com polls"

És el que ha denunciat l'escriptora i periodista Rosa Montero, que ha marxat del que ha definit com una de les butaques més cares del teatre:

"A la platea no sé, però en butaques Premium, les més cares, estàvem enxovats com polls sense un lloc lliure."

 

 

Tot plegat, una situació tensa i conflictiva en una ciutat i una comunitat autònoma que està en plena escalada de la pandèmia de coronavirus.

Inauguració sense incidents

La primera representació de l'òpera de Verdi, en canvi, aquest divendres, va obrir la temporada al Teatro Real sense cap problema ni incident.

Aquella la van presidir els reis d'Espanya i hi van assistir diversos membres del govern espanyol, i també la presidenta del Congrés, Meritxell Batet:


 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut