Trieste

El G-8 d'Exteriors adoptarà una posició dura i clara sobre l'Iran

La crisi política a l'Iran centra la trobada dels ministres d'Exteriors del G-8, que des d'aquest dijous a la nit té lloc a Trieste. Els representants diplomàtics reunits a Itàlia tenen previst adoptar una "posició dura" sobre el tema, segons ha avançat el cap de la diplomàcia italiana, Franco Frattini. La trobada ha arrencat amb un sopar de feina, i aquest divendres i dissabte els ministres d'Exteriors analitzaran i proposaran solucions per resoldre els principals problemes mundials. A banda de l'Iran, l'estabilització de l'Afganistan s'apunta com a segon tema candent.

Actualitzat
La cimera dels ministres d'Exteriors del G-8 a Trieste adoptarà una posició dura i clara respecte a l'Iran, on les irregularitats comeses durant les eleccions generals han provocat una revolució popular fortament reprimida pel govern de Teheran.

El cap de la diplomàcia italiana, Franco Fratini, ha preparat un document comú de condemna, però que difícilment firmarà Rússia. El ministre d'Exteriors rus, Sergei Lavrov, ha comentat que l'aïllament de l'Iran és una tàctica errònia. Durant la cimera també es parlarà del Pakistan i de l'Afganistan.
Anar al contingut