"El futur és nostre": joves científics catalans van a la COP27 a fer sentir la seva veu

Quatre estudiants d'àmbit científic ens expliquen les seves impressions a la seva primera visita a la Cimera del Clima

Els joves tenen un paper destacat a la COP27, de fet, per primera vegada tenen un pavelló propi. I, si fins ara hem vist i sentit joves activistes de tot el món, aquest dimarts hem pogut conèixer les impressions de joves científics d'universitats catalanes que visiten la cimera per primera vegada.

Pablo Blasco i Clara Landaribar són estudiants del Màster de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UPC i han tingut la sort d'aconseguir un lloc a la cimera gràcies a la directora del màster i del Grup de Governament del Canvi Climàtic, Olga Alcaraz.

Un altre grup d'estudiants, aquests de Biologia i Ciències Ambientals de la UB, hi arriba de la mà del seu professor, l'investigador i científic del grup d'experts de l'ONU, l'IPCC, Jofre Carnicer. Aprofiten la seva estada aquí per fer un estudi sobre polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic realment eficaces.

La presència dels joves en aquesta cimera està sent especialment important
La presència dels joves en aquesta cimera està sent especialment important (CCMA)

Laura Blázquez ens ha explicat les seves primeres impressions: "Realment el futur és nostre, el 2050 tota aquesta gent que està parlant aquí no hi serà i nosaltres sí."

"Si tinguéssim l'oportunitat de poder parlar, potser estaríem controlant el nostre propi futur i no dependríem de les conseqüències i dels actes que estan fent ara."

 

ARXIVAT A:
CiènciaCrisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut