"El futur és nostre": joves científics catalans van a la COP27 a fer sentir la seva veu
Quatre estudiants d'àmbit científic ens expliquen les seves impressions a la seva primera visita a la Cimera del Clima
Els joves tenen un paper destacat a la COP27, de fet, per primera vegada tenen un pavelló propi. I, si fins ara hem vist i sentit joves activistes de tot el món, aquest dimarts hem pogut conèixer les impressions de joves científics d'universitats catalanes que visiten la cimera per primera vegada.
Pablo Blasco i Clara Landaribar són estudiants del Màster de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UPC i han tingut la sort d'aconseguir un lloc a la cimera gràcies a la directora del màster i del Grup de Governament del Canvi Climàtic, Olga Alcaraz.
Un altre grup d'estudiants, aquests de Biologia i Ciències Ambientals de la UB, hi arriba de la mà del seu professor, l'investigador i científic del grup d'experts de l'ONU, l'IPCC, Jofre Carnicer. Aprofiten la seva estada aquí per fer un estudi sobre polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic realment eficaces.

Laura Blázquez ens ha explicat les seves primeres impressions: "Realment el futur és nostre, el 2050 tota aquesta gent que està parlant aquí no hi serà i nosaltres sí."
"Si tinguéssim l'oportunitat de poder parlar, potser estaríem controlant el nostre propi futur i no dependríem de les conseqüències i dels actes que estan fent ara."
- ARXIVAT A:
- CiènciaCrisi climàtica