Barcelona

El futur dels mòbils inclourà el carregador universal, el solar i pagament amb VISA

El Mobile World Congress de Barcelona no només mostra els últims models i prototips de telèfons, sinó altres accessoris i serveis que arribaran al mercat en el futur. Un dels anuncis que ha tingut més rellevància en aquesta quarta edició ha estat la d'unificar els carregadors, que ara varien segons la companyia i, fins i tot, el model. En el futur, el carregador únic podrà ser solar, com ja s'ha vist també a la mostra. I un dels serveis que possiblement serà d'ús comú és el de pagament amb VISA mitjançat el telèfon mòbil.

Actualitzat
Hauran de passar uns quants anys abans no sigui una realitat, però finalment s'ha posat fil a l'agulla perquè s'acabi el suplici d'haver de canviar de carregador cada vegada que s'opta per un altre model o companyia. El director general del GSMA, Bill Gadja, ha anunciat que la majoria de mòbils que es fabriquin el 2012 ja vindran amb aquest carregador universal. El model amb què es treballa és el de mini-USB, el mateix que ja fan servir les càmeres fotogràfiques.

Evitar la proliferació de carregadors suposa un respecte més gran pel medi ambient, com també ho serà el carregador solar. El model Blue Earth de Samsung inclou aquesta opció, que és compatible amb la càrrega normal i que, si es nodreix del sol, suposa tenir el mòbil carregant-se entre 10 i 14 hores. I, si s'opta pel corrent és més eficient, de manera que aconsegueix més energia en menys temps. La bateria, però, dura el mateix que una de convencional actual.

Pagar amb VISA des del mòbil

Un gest tan freqüent com és fer servir VISA per pagar qualsevol cosa serà habitual també pròximament mitjançant el telèfon mòbil. La principal empresa de pagaments electrònics del món ha anunciat un acord amb el GSMA, l'associació de 750 operadores i 200 empreses de telefonia que estan darrere el MWC, per facilitar les transferències via mòbil.

"La col·laboració entre VISA i GSMA és un senyal inequívoc que el món està preparat per acceptar els serveis financers mòbils", ha afirmat Mariano Dima, responsable de màrqueting de VISA Europe.

A VISA estan convençuts que el gest de passar la targeta serà substituït pel de pagament amb tecnologia sense fils, amb un sistema estandarditzat que beneficiarà els consumidors.

VISA, GSMA i diverses operadores ja han treballat en un projecte pilot de pagament per mòbil al Canadà, Suïssa, França i el Regne Unit. També n'han dut a terme amb èxit a Austràlia, Malàisia i Taiwan. El sistema s'inclourà a la targeta SIM, de manera que els titulars de comptes VISA podran transferir l'aplicació d'un mòbil a l'altre sense problemes.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut