El funeral de George Floyd revifa les protestes pacífiques als Estats Units
Pintada gegant al terra amb el lema "Black Lives Matter", aquest divendres a Washington (Reuters)

El funeral de George Floyd fa revifar les protestes pacífiques als Estats Units

El país es prepara per a més manifestacions antiracistes amb una pintada gegant a Washington

RedaccióActualitzat

Centenars de persones han assistit aquest dijous a Minneapolis al funeral de George Floyd, l'home negre mort per agents de la policia de la ciutat quan el volien detenir.

A la cantonada del tanator,i els caps de la policia de la ciutat, que tenien a les seves ordres els agents que el van matar, han rebut el fèretre agenollant-se.

Els caps de la policia de Minneapolis, aquest dijous agenollats al pas del cotxe fúnebre de George Floyd

Un cop a dins, un home blanc, també agenollat, ha plorat davant el taüt: l'alcalde de Minneapolis, exhaust després de 10 dies de protestes, incendis, saquejos i manifestacions.

I el recinte s'ha omplert de familiars, polítics locals i líders de la comunitat negra, conscients diuen adéu a un home de 46 anys que s'ha convertit en un símbol molt poderós.

El tanatori de Minneapolis durant el funeral de George Floyd, aquest dijous (Reuters)


"Traieu-nos el genoll del coll!"

El reverend i líder dels drets civils Al Sharpton, ha resumit els sentiments i els pensaments dels presents i també dels ciutadans que es manifesten als carrers des de fa 10 dies:

"El que li va passar a Floyd és el que els passa cada dia als negres d'aquest país en l'educació, la sanitat i en tots els aspectes de la vida. És l'hora d'aixecar-nos en nom de George i de dir: traieu-nos el genoll del coll!"

El reverend Al Sharpton, aquest dijous durant el funeral de George Floyd (Reuters)

A l'exterior una multitud ha seguit el funeral i després ha començat una marxa pels carrers de la ciutat, igual com passa a moltes ciutats del país des de fa 10 dies.

A Los Angeles, Seattle, Atlanta, Boston, Nova York, Washington i un llarg etcètera, la gent no es cansa de sortir i mantenen viva la mobilització.

Alguns fins i tot desafien els pocs tocs de queda que encara queden vigents, en manifestacions pacífiques, mentre els pillatges pràcticament s'han acabat.

Malgrat això, les ciutats dels Estats Units continuen fortificant-se i oferint un aspecte inèdit, amb façanes tapiades amb panells de fusta.

Si al principi van ser només els carrers del centre, les proteccions de botigues i edificis ja arriben a tots els barris i el més curiós és que, malgrat que el perill s'allunya, no paren de col·locar-ne més.

 

 


Black Lives Matter

I a Washington l'alcaldessa, Muriel Bowser, ha promogut una pintada gegant al terra d'un dels carrers que porten a la Casa Blanca, el número 16, amb les lletres grogues "Black Lives Matter", "Les vides dels negres importen".

Bowser també hi era, i ha reclamat al govern de Donald Trump que retiri la Guàrdia Nacional i els agents federals dels carrers de la capital:

"Estem aquí com a nord-americans pacífics als carrers dels Estats Units per manifestar que podem concentrar-nos de manera pacífica, que podem queixar-nos davant del nostre govern per exigir un canvi."

L'alcaldessa ha decidit rebatejar aquesta part del carrer 16 com a "Plaça Les Vides dels Negres Importen":



La pintada gegant és un acte preparatori de les protestes antiracistes previstes per a aquest cap de setmana al país, entre els quals, molts més  funerals dedicats a George Floyd.

 

El pont de Brooklyn, a Nova York, aquest divendres en plena manifestació (Reuters)

 

ARXIVAT A:
George FloydTrump Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut