Suècia

El fundador de Wikileaks responsabilitza el Pentàgon de les acusacions de violació que se li han fet

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, assenyala el Pentàgon com el responsable de les acusacions que se li han fet en les darreres hores per presumpta violació a una dona i agressió a una altra a Suècia. Les autoritats del país van emetre una ordre de detenció en contra seu però unes hores més tard van aclarir que no era sospitós de cap d'aquests càrrecs i van retirar l'ordre. Assange creu que tot plegat és una operació del govern dels Estats Units en represàlia per haver filtrat el juliol passat més de 70.000 documents militars classificats.

Actualitzat
El fundador de Wikileaks, Julian Assange, assegura que el Pentàgon i l'administració Obama estan al darrere de les acusacions de violació i agressió que dues dones sueques li van fer aquest cap de setmana i per les quals el govern suec va emetre una ordre de detenció que després va retirar. Assange ha negat cap violació o agressió i ho ha atribuït a una campanya de desprestigi.

En declaracions a la televisió Al-Jazeera, Assange ha explicat que el servei secret del seu país, Austràlia, el va avisar que se'l desprestigiaria després d'haver anunciat que publicarà 15.000 documents secrets nord-americans sobre la guerra de l'Afganistan.

Per això, Assange creu que tot plegat és una operació de represàlia i desprestigi per aquest anunci i per la publicació de més de 70.000 documents al juliol passat, una filtració que els Estats Units van considerar la més greu de la història i que, segons Washington, posava en perill la seva seguretat nacional.
Anar al contingut