Barcelona

El Front d'Alliberament Gai de Catalunya denuncia 327 agressions homòfobes l'últim any

A Catalunya es van registrar l'any passat 327 agressions homòfobes. La xifra s'extreu d'un informe redactat pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), que ha presentat una memòria anual sobre agressions a gais, lesbianes i transsexuals que han tingut lloc entre el juliol del 2008 i el juny del 2009.

Actualitzat
L'informe assenyala que el 56% de les agressions tenen lloc al carrer i en llocs públics. En aquest grup s'inclou un nou tipus de delicte que s'ha multiplicat en l'últim any: el cas de dos homes que, fent-se passar per homosexuals, s'aproximen a la víctima i una vegada s'han guanyat la seva confiança, la roben i extorsionen.

L'informe també denuncia agressions als serveis públics i a l'administració, que representen un 21% del total dels atacs. Un exemple citat per l'associació és el que va passar l'any passat a l'Hospital General de Vic, quan un metge va precipitar l'alta d'un pacient ingressat per intoxicació després de comprovar que era homosexual.

Pel que fa a l'àmbit laboral, on tenen lloc un 16% de les agressions, el Front d'Alliberament Gai denuncia que encara calen esforços per arribar a una situació en què es respectin els drets de tothom. De la mateixa manera, també cal fomentar el respecte a les escoles per evitar que es produeixin fets com els de l'any passat, quan una nena de 13 anys va ser agredida per les seves companyes per la seva condició sexual. A més, a la memòria d'aquest any l'associació ha inclòs un apartat que registra la creixent incidència d'agressions homòfobes a internet, on hi ha pàgines que inciten a l'odi i a la marginació.

L'associació, en vista dels resultats de l'informe, demana que la Conselleria d'Educació redacti un protocol per evitar la discriminació a les escoles. A més, sol·licita que s'elimini el qüestionari previ a les proves del VIH, que inclou preguntes de caire massa personal que poden immiscir-se dins la privacitat de la persona. Per últim, l'associació demana que s'accelerin els tràmits per iniciar la redacció d'una llei contra l'homofòbia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut